gent

Gent nostra

Una nena com vosaltres
Teresa de Lisieux
Santa Teresina a la catequesi

Joana Amigó. 2003

Els sants, cal analitzar-los en tota la profunditat del seu ésser. L’ànima d’un heroi és rica i complexa alhora, i els sants són els grans herois del cristianisme. No n’hi ha prou de conèixer l’anecdotari de la seva vida, malgrat que les anècdotes ajuden a conèixer l’existència i la naturalesa de l’ésser humà, s’ha d’aprofundir en els sentiments, en els neguits i les vivències per a cercar el veritable model de fe cristiana.
Santa Teresa de Lisieux o Santa Teresa de l’infant Jesús, malgrat la seva curta vida ens ha deixat un testimoni de fe i vida cristiana que sobrepassa les parets on va viure reclosa, i el seu missatge ha esdevingut universal, i per anys que passin, sempre serà actual.
La història de la seva vida es recull en els “manuscrits autobiogràfics” que, més que una biografia, són els sentiments d’amor que va experimentar cap a Déu i cap als homes. Els seus escrits senzills, a vegades infantils i plens de comparances amb la natura esdevé una eina molt valuosa a la Catequesi d’infants a l’hora transmetre qui era Santa Teresina i fa que sigui molt més propera als infants que d’altres sants.
Cada any, dins la Catequesi vivim una mica el seu testimoni de fe, ja sigui en la pregària, en els temps litúrgics d’Advent o de Quaresma, amb temes de solidaritat amb els més necessitats o senzillament com a model cristià.
Sobre la pregària deia : “Per a mi la pregària és un impuls del cor, una simple mirada dirigida al cel, un crit d’agraïment i d’amor tant en mig del sofriment com enmig de l’alegria, en una paraula, és quelcom gran, quelcom sobrenatural que dilata l’ànima i la uneix a Jesús.

NOTA: Vaig descobrir santa Teresina quan encara era molt jove amb el llibre “Un cant d’amor i de joventut” i més tard en els ”manuscrits autobiogràfics” i, ho dic de cor, que el que hem va aportar m’agradaria que tothom ho pogués gaudir. Joana

RETORN

teresina