gent

Gent nostra

Marie-Eugène de l'Infant Jesús
El dia 19 de novembre, a Avignon (França), ha estat beatificat el carmelita descalç i fundador de l'Institut secular Notre-Dame de Vie, P. Marie-Eugène del Nen Jesús. Henry Grialou va néixer el 2 de desembre de 1894, en un poble miner del sud de França, a Gua-Aveyron, en el si d'una família humil. Fortament atret pel sacerdoci des de jove, va ingressar al seminari als 17 anys. Tres anys després, quan va esclatar la I Guerra Mundi-al, es va enrolar a l’exèrcit com a voluntari, experimentant en la guerra una especial protecció de sor Teresa de l'Infant Jesús.
Després de la guerra, va ingressar de nou al seminari, i va ser ordenat sacerdot als 28 anys, el 4 de febrer de 1922. Va descobrir la crida de Déu al Carmel durant els seus anys al seminari i 20 dies després d'ordenar-se va entrar al noviciat que els carmelites descalços tenien a Avon, prop de París, on va prendre el nom de Marie-Eugène del Nen Jesús. Allà va arrelar en l'oració i aprofundir en els ensenyaments dels mestres del Carmel. Des del principi del seu ministeri es va dedicar a difondre la profunda experiència espiritual dels Sants del Carmel i la ciència de l'oració, mitjançant publicacions i recessos. Elegit Definidor General de l'Orde el 1937, va assumir el càrrec de Vicari General després de la sobtada mort el 1954 del pare General, Silveri de Santa Teresa a Mèxic.
Precisament, durant la seva estada a Roma va escriure la seva obra mestra, síntesi dels ensenyaments dels Sants del Carmel: “Vull veure Déu”. Va morir a Notre-Dame de Vie (França) el 27 de març de 1967 als 73 anys d'edat.
Va ser beatificat a Avinyò el dia 19 de novembre de 2016.

Institut Secular Notre-Dame de Vie
El 1932 va fundar l'Institut Secular Notre-Dame de Vie, per tal de donar a conèixer les riqueses de l'oració contemplativa al món actual. Els membres de l'Institut, homes i dones laics i sacerdots, estan cridats a donar testimoni de la presència de Déu en el món, vivint i ensenyant el camí de l'oració.

RETORN

Marie-Eugène de l'Infant Jesús

Un guia espiritual dels nostres temps: “L’home modern té fam i set de felicitat. Té gana de pa, però té més gana i set de Déu”