gent

Gent nostra

Albert de Sicília
Més o menys, al temps que moria Àngelo de Licata, va néixer, a Trapani, Albert Abbati, Albert de Sicília. Els seus pares no havien pogut tenir fills fins que van ser molt grans; per això, quan va néixer Albert, la seva mare en agraïment a Déu va prometre que en tindria cura per dedicar-lo a la vida religiosa, malgrat la pretensió paterna de casar-lo i fer-lo el seu hereu. Ingressà al Carmel molt jove, en una època en la qual els ideals de l’orde encara estaven molt vinculats als orígens de la Regla: acció apostòlica i pregària contemplativa. Esdevingut prevere, aviat es va estendre la seva fama com a predicador i la seva presència era sol·licitada per tota la illa.

No es té coneixement que intervingués directament en els fets més crucials d’aquest període de l’orde, però si que és cert que amb la seva personalitat va ser un dels millors ambaixadors del Carmel a Sicília, on el veneraven per la seva obra de predicar l’esperança i l’amor entre els homes. Va ser provincial dels carmelites sicilians.

La seva mort va esdevenir a Messina l’any 1307, la ciutat que tant l’estimava perquè, segons conta la tradició, hauria contribuït a trencar un setge imposat per Robert de Calabria fent entrar al port unes naus amb aliments de manera inversemblant.

A més d’altres fets miraculosos, també s’explica que en el moment del seu enterrament, i davant la controvèrsia entre el clergat, que volia un funeral normal, i el poble, que demanava una missa per celebrar la seva santedat, unes veus angelicals van entonar el “Os justi”, de l’introit de la missa dels confessors, per confirmar la voluntat popular.

RETORN

Albert de Sicília