1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7NOTÍCIES ANUALS:
2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Sant Josep

De les disset fundacions carmelitanes que va fer directament santa Teresa de Jesús dotze porten el nom de sant Josep. Teresa encomanava al Sant una de les portes de la nova casa i li atorgava el títol de “fundador” de la nova família religiosa. La devoció per l'espòs de Maria va quedar palesa en els seus escrits que estan plens de referències al Sant. Una petita mostra: "Es cosa que espanta las grandes mercedes que me ha hecho Dios por medio de este bienaventurado Santo, de los peligros que me ha librado, así de cuerpo como de alma”.
Les comunitats del Carmel teresià de l'antiga província de Catalunya i Balears, ara integrades en la Província Ibèrica, el van tenir (el tenen) per patró. I a les terres catalanes el nom de Josep és molt comú en totes les famílies. Bona diada de sant Josep!
Missatge del Provincial

Ha mort el P. Eulogio Pacho

El dijous, dia 1 de febrer, va morir a Burgos el P. Eulogio Pacho (de la Mare de Déu del Carme). Pels qui l'han conegut o seguit sabran que es tractava d'un autèntic referent a l'hora d'estudiar la figura de sant Joan de la Creu, de qui havia editat les seves obres. Va ser autor d'innombrables estudis sobre el sant i del Diccionari Sant Joan de la Creu. També va ser un bon coneixedor i divulgador del P. Francesc Palau i la seva obra.

Jornada Mundial de la Pau

El dia 1 de gener de 2018, l'Església celebra la Jornada Mundial de la Pau que enguany porta el lema "La no violència: un estil de política per la pau". Amb motiu d'aquesta jornada, el sant pare Francesc ha publicat el missatge "Migrants i refugiats: homes i dones que cerquen la pau". Missatge.

Nou llibre: "Teresa de Lisieux"

El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) acaba d'editar un nou llibre sobre Teresa de Lisieux del sacerdot i escriptor andalús Carlos Ros, autor de més de 60 llibres, la majoria sobre biografies de sants, molts d'ells del Carmel. Carlos Ros és periodista i ha estat director de l'agència informativa dels bisbats del sud d'Espanya, entre altres moltes activitats del món de la comunicació.
El CPL ha editat el llibre, en català i castellà, dintre de la col·leccio Emaus.

Quaresma: comença el camí cap a la Pasqua

La nostra vida, no s'assembla a l'arbre que l'hivern s’ha despullat de les seves fulles? Ens quedarem amb aquesta imatge o estem disposats a obrir un nou espai on Déu hi pugui plantar noves llavors de vida, amor, esperança i fe? Escoltem i acollim la Paraula de Déu, aquesta carta d'amor del Creador a la seva criatura. Aquí hi trobarem l’aliment necessari per als 40 dies quaresmals que ara comencem. Cada dia, com els hebreus, haurem de recollir el mannà que Déu diposita en el nostres deserts. Comencem-ho a fer a partir d’aquest primer dia de Quaresma.

Carmel Ecumènic i Interreligiós

El dilluns 22 de febrer es va fundar a la nostra comunitat el grup "Carmel Ecumènic i Interreligiós". El grup, promogut pel prior Jesús Sans, vol ser un punt de trobada de pregària i formació per conèixer millor les tradicions religioses de la nostra ciutat. De moment, arrenca amb una vintena de membres i es trobarà de manera regular el tercer dilluns de cada mes.

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010