1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7ANY 2020

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Nou equip de govern de la Província

Durant la tarda d'avui, 23 de juliol, el Capítol General ha escollit l'equip que dirigirà la Província Ibèrica de Santa Teresa durant el proper trienni. A la fotografia, i d'esquerra a dreta, els pares Pacual Gil, quart conseller; Sebastián García, primer conseller; Antonio Ángel Sánchez, provincial; Carmelo Hernández, tercer conseller; Francisco Sánchez, segon conseller.
Enhorabona a tots ells, i els tenim presents en les nostres pregàries.
Informació al moment.


Elegit el nou provincial

El P. Antonio Ángel Sánchez ha estat escollit provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa en el transcurs de la tarda d'avui, 21 de juliol, en el marc del II Capítol Provincial que s'està celebrant a Àvila.
El nou provincial, és natural de Còrdova i actualment era el prior del convent d'Úbeda (Jaen). Informació al moment.


Comença el Capítol Provincial

A partir d'aquest dilluns dia 20 de juliol, se celebra al Centre Internacional Teresià i Santjoanista d'Àvila el Capítol Provincial del Carmel Descalç que s'havia de celebrar la primera setmana de Pasqua i que va ser ajornat a causa de la pandèmia.
Informació al moment.


Lluís Homar interpreta Joan de la Creu

Luís Homar, reconegut actor i director de teatre català, interpretarà el personatge de sant Joan de la Creu al Festival d’Almagro (Ciudad Real) en el muntatge “Alma y palabra” de la Compañía Nacional de Teatro Clásico, que ell mateix dirigeix des de setembre de l’any passat. L’acompanyaran l’actriu Adriana Ozores i el pianista Emili Brugalla, el qual interpretarà “Música callada” de Frederic Mompou , inspirada en la poesia del sant.
El propi Lluís Homar ho presenta en aquest petit vídeo .


Temps per a les grans preguntes

El setmanari Catalunya Cristiana oferí en el seu número del 21 de juny un article titulat Temps per a les grans preguntes en el qual recull l'opinió de M. Jesús Zabalza, carmelita missionera del Centre Francesc Palau de Barcelona, de Javier Sancho, carmelita descalç de la Universitat de la Mística d'Àvila i de David Guindulain, jesuïta de la Cova de Sant Ignasi de Manresa, sobre l'interès que ha despertat la pandèmia en qüestions d'interioritat i espiritualitat.

Jornada de la Vida Contemplativa

La vida contemplativa en temps de coronavirus
per Tere Granero, carmelita descalça de Puçol
El mar, el cel, els tarongers, l’A-7, el poble... Les vistes des del turonet del nostre monestir ens converteixen en espectadores privilegiades de la vida i els seus ritmes, a un altre ritme, dia rere dia... (+)

Amb Maria en el cor de l'Església"
La jornada té un triple objectiu: primer, pregar pels monjos i monges contemplatius; segon, conèixer més de prop la vida contemplativa; i tercer, ajudar, incentivar, fins i tot donar un cop de mà a l’economia dels monestirs en dificultat. El Sant Pare es preguntava què seria de l’Església sense la vida contemplativa. (+)


«Mi oración en el corazón de la pandemia»
Miquel Márquez, ocd

Yo oraba con una enferma de coronavirus, hospitalizada desde hace varias semanas, y le decía al Señor en voz alta: “Señor, Dios de la vida y de la enfermedad, cuida a Delia, dale tu paz y tu gracia, para vivir este momento como una oportunidad de descanso y de agradecimiento por tanto como le has regalado en la vida…” y ella también participó orando: “Te doy gracias, Señor, por esta enfermedad”. Me estremeció su oración como un disparo inesperado...(+)

Nou número de la revista «Orar»

Amb l'ajuda de germans i germanes -el que aquí apareix és tan sols una gota d'aigua enmig de l'oceà- volem contagiar-vos la certesa de la presència del Senyor en aquesta hora de confinament. Ell truca a la nostra porta, com un captaire; vol entrar per estar sempre amb nosaltres i regalar-nos la seva pau i la seva alegria. (+)

«Nada te turbe»
Glosa de Joan Guixeres a Catalunya Cristiana

Si algú em preguntés quin personatge històric m’agradaria conèixer i interrogar, li contestaria: santa Teresa de Jesús, nascuda a Àvila el 1515, que forma part dels grans personatges i sants de l’anomenada Contrareforma.
Li preguntaria com va ser el moment històric de la Contrareforma. I li demanaria que em digués quin era el secret que li permetia dur una vida activa i alhora mística. Segurament que em remetria a les seves obres escrites, però jo li diria que em fes alguns aclariments. Seguir...


"Tot és gràcia"

El setmanari Catalunya Cristiana, que aquests dies es publica en línea, ofereix als seus lectors un acertat article del P. Agustí Borrell que fa referència a la manera de viure la fe a les nostres cases, tan diferent a com estem acostumats. Santa Teresina, diu, ens dona la clau. Llegir

Xerrades i celebracions on line
CITeS, Universitat de la Mística d'Àvila

El CITeS d'Àvila va oferir un interessant programa de xerrades i celebracions on line per als dies de la Setmana Santa. Inscripció gratuïta.


Ha mort el P. Josep Castellà

Avui, dijous 26 de març, a la tarda, ha mort a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

Missatge del Papa per a la Quaresma 2020

«En nom de Crist us demanem que us reconcilieu amb Déu» (2 Co 5,20)
«Benvolguts germans i germanes: El Senyor ens torna a concedir enguany un temps propici per a preparar-nos a celebrar amb el cor renovat el gran Misteri de la mort i resurrecció de Jesús, fonament de la vida cristiana personal i comunitària. Hem de tornar contínuament a aquest Misteri, amb la ment i amb el cor.» (+)


Convivència Vocacional

Amb el lema “Entremos más adentro en la espesura”, del 13 al 15 de març va tenir lloc a San Lúcar la Mayor (Sevilla) una convivència vocacional preparada per la Comissió Vocacional de la Província. La trobada oferia tenir un millor coneixement del nostre carisma en les seves diferents branques a tots els joves (nois i noies) que puguin tenir inquietuds per conèixer el Carmel descalç, i també a totes aquelles persones que vulguin informar-se sobre el Carmel Seglar.


Festivitat de la Mare de Déu del Carme


La devoció a la Mare de Déu del Carme està molt arrelada a Catalunya. Les comunitats que viuen la seva fe a redós dels religiosos i religioses hereus d'aquells primers carmelites que, a la muntanya del Carmel, es van constituir com a "germans de la benaurada Verge Maria", s'apresten a celebrar la seva festa. També, la gent dels àmbits mariners tradicionals on el Carme desperta aquests sentiments de festa i germanor.
Visquem amb joia aquesta diada!


Carmel Seglar mallorquí

El 13 de juliol, cinc membres de l’Orde Seglar dels Carmelites Descalços a Mallorca feren les seves promeses en el camí de seguiment del Senyor i sa Mare santíssima que els vincula a l’Orde del Carme. Rebé els vots, en nom del p. provincial, el P. Juli de la comnitat de Badalona. (+)

Pregària pels difunts


Avui, dilluns 6 de juliol, l'Església celebra un gran funeral per les víctimes de la pandèmia. La Unió de Religiosos de Catalunya proposa una pregària especial pels difunts, especialment per les religioses i religiosos difunts de l'URC d'aquest any 2020.
Segons dades recollides per aquesta institució, han mort des de l'1 de gener de 2020 un total de 81 religiosos (52 religioses i 22 religiosos), molts d'ells a causa de la Covid-19.


L'autògraf de Les Morades

El P. Miguel Márquez, superior de la Província Ibèrica de Santa Teresa, ens mostra l'autógraf del llibre de les Morades de Teresa de Jesús, que es guarda en el convent de les carmelites descalces de Sevilla.
Veure el vídeo


Ha mort el P. Tomàs Badía

4/6/2020. Aquest migdia ha mort a la seva comunitat de Badalona el pare Tomàs Badía, carmelita descalç nat a Mollerussa el 30 de juny de 1931. Aquest mes havia de complir els 89 anys, dels quals 69 de vida religiosa i 62 de sacerdot.
La missa exequial serà el dissabte dia 6 a les onze del matí, a la nostra església de la Mare de Déu del Carme, respectant les mesures dictades per les autoritats sanitàries i religioses. La cerimònia serà retransmesa pel canal de Facebook.
Necrologia


175 anys del naixement de mossèn Cinto

Avui, 17 de maig, s'esdevé el 175è aniversari del naixement a Folgueroles de Jacint Verdaguer, sacerdot i poeta. En el seu llibret "Roser de tot l'any", tal dia com avui hi trobem aquest petit poema dedicat a Maria, la Mare de Déu:
Si us comparo a l'aurora que esgrana
son cinyell de brillants per la plana,
Vós sou més hermosa;
si us comparo al colom que voleia
cap al cel que d'amor l'assoleia,
sou més amororosa.
Si us comparo a la rosa florida,
sou, oh Rosa en lo cel esbandida,
més banca i més vera.
Sobre els Àngels altíssima i noble,
no hi ha al cel qui la testa no us doble!:
sols Déu vos supera.


Missatge Pasqual del general de l'Orde
Felicitació Pasqual del provincial


Art català per a la Setmana Santa

Durant la visita que es va fer al Museu Episcopal de Vic, en la Trobada de la Família Carmelitana de l’any 2018, vam tenir ocasió d’admirar el retaule de la Passió, Mort i Resurrecció de Bernat de Saulet. Aquest gran retaule d'alabastre, del segle XIV, provinent de Sant Joan de les Abadesses, il·lustra molt gràficament els passatges dels darrers dies de la vida de Jesús abans de la resurrecció que celebrem durant aquests dies de la Setmana Santa. La fotografia recull uns detalls d’aquest gran retaule.

Missatge del provincial i altres notes davant la crisi del Coronavirus

Missatge del P. Miguel Márquez, provincial
Nota de l'Arquebisbat de Barcelona
La Missa des de casa
Deu consells d'una carmelita per a aquests dies


Santa Teresa, malalties i capacitat creativa.Reflexió en l'aniversari del seu naixement

El P. Daniel de Pablo Maroto, carmelita d'Àvila, publica un interessant comentari sobre santa Teresa de Jesús, en aquests temps de pandèmia, per exaltar una de les qualitats que més admira de la personalitat de la Santa d'Àvila: el contrast entre la seva condició de malalta i la seva capacitat creativa com a escriptora i fundadora d'una Reforma. "Lamento -diu- hacer este comentario de muerte recordando un momento de vida." Llegir

Sant Josep, patró del Carmel descalç català

Bona diada de sant Josep, patró del Carmel descalç català i present a moltes famílies del nostre país.
Joseps, Josepes, Pepets, Pepites, Pepetes, Fines, Peps, Pepes... moltes felicitats!


250 anys de la mort santa Teresa Margarida Redi

El 7 de març d'enguany es va esdevenir el 250è aniversari de la mort de santa Teresa Margarida del Cor de Jesús (1747-1770), monja del Carmel de Florència.
La memòria litúrgica se celebra el primer de setembre, dia en què Anna Maria Redi (el seu nom de pila) va ingressar al monestir de Santa Teresa de Florència a l'edat de 17 anys. Allí hi va romandre poc més de cinc anys, fins el dia de la seva mort. Missatge


Nomenament

L'arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, ha estat elegit President de la Conferència Episcopal Espanyola per al quadrienni 2020-2024. L'elecció ha tingut lloc aquest matí en el marc de la CXV Assemblea Plenària que se celebra a Madrid.Visita del provincial P. Miguel Márquez a les
comunitats de la Delegació de l'Àfrica Occidental

El P. Miguel Márquez, provincial, ha estat visitant aquests dies les comunitats de Burkina Faso, Costa d'Ivori i Togo, de la Delegació de l'Àfrica Occidental que depenen de la Província Ibèrica. En aquests països, l'activitat del nostres frares està molt viva i amb fruits abundants. A Dégoudou, Abidjan i Lomé, capitals d'aquests països, l'obra dels primers missioners, amb el recolzament de l'ONG Solmun, i l'acció les carmelites Tereses de Sant Josep, ha anat creixent i ara es compte amb escoles, dispensaris, orfenats, centres de formació per a la dona, guarderies... així com també amb una nombrosa presència de religiosos nadius.
En aquest enllaç veureu un petit vídeo de la visita del P. Miguel.


Declaració Carismàtica del Carmel Teresià
Ser Carmelites descalços avui

Presentació de la Declaració Carismàtica a càrrec del P. Saverio Cannistrà, prepòsit general, i del P. Agustí Borrell, vicari gneral de l'Orde.
Veure vídeo


NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010