1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7ANY 2020

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

«Mi oración en el corazón de la pandemia»
Miquel Márquez, ocd

Yo oraba con una enferma de coronavirus, hospitalizada desde hace varias semanas, y le decía al Señor en voz alta: “Señor, Dios de la vida y de la enfermedad, cuida a Delia, dale tu paz y tu gracia, para vivir este momento como una oportunidad de descanso y de agradecimiento por tanto como le has regalado en la vida…” y ella también participó orando: “Te doy gracias, Señor, por esta enfermedad”. Me estremeció su oración como un disparo inesperado...(+)

Nou número de la revista «Orar»

Amb l'ajuda de germans i germanes -el que aquí apareix és tan sols una gota d'aigua enmig de l'oceà- volem contagiar-vos la certesa de la presència del Senyor en aquesta hora de confinament. Ell truca a la nostra porta, com un captaire; vol entrar per estar sempre amb nosaltres i regalar-nos la seva pau i la seva alegria. (+)

«Nada te turbe»
Glosa de Joan Guixeres a Catalunya Cristiana

Si algú em preguntés quin personatge històric m’agradaria conèixer i interrogar, li contestaria: santa Teresa de Jesús, nascuda a Àvila el 1515, que forma part dels grans personatges i sants de l’anomenada Contrareforma.
Li preguntaria com va ser el moment històric de la Contrareforma. I li demanaria que em digués quin era el secret que li permetia dur una vida activa i alhora mística. Segurament que em remetria a les seves obres escrites, però jo li diria que em fes alguns aclariments. Seguir...


"Tot és gràcia"

El setmanari Catalunya Cristiana, que aquests dies es publica en línea, ofereix als seus lectors un acertat article del P. Agustí Borrell que fa referència a la manera de viure la fe a les nostres cases, tan diferent a com estem acostumats. Santa Teresina, diu, ens dona la clau. Llegir

Xerrades i celebracions on line
CITeS, Universitat de la Mística d'Àvila

El CITeS d'Àvila va oferir un interessant programa de xerrades i celebracions on line per als dies de la Setmana Santa. Inscripció gratuïta.


Ha mort el P. Josep Castellà

Avui, dijous 26 de març, a la tarda, ha mort a Barcelona el P. Josep Castellà i Sarriera. S'havia trobat malament aquests dies passats, però no esperàvem aquest desenllaç. Sant Josep, advocat de la bona mort, l’haurà ajudat a viure el seu darrer moment acompanyat de la Mare de Deu del Carme i de Jesús de Natzaret.
Comunicarem altres detalls sobre les seves exèquies en aquest temps de confinament. Que visquis en Crist, Josep, i gaudeixis de la seva Llibertat.

Missatge del Papa per a la Quaresma 2020

«En nom de Crist us demanem que us reconcilieu amb Déu» (2 Co 5,20)
«Benvolguts germans i germanes: El Senyor ens torna a concedir enguany un temps propici per a preparar-nos a celebrar amb el cor renovat el gran Misteri de la mort i resurrecció de Jesús, fonament de la vida cristiana personal i comunitària. Hem de tornar contínuament a aquest Misteri, amb la ment i amb el cor.» (+)


Convivència Vocacional

Amb el lema “Entremos más adentro en la espesura”, del 13 al 15 de març va tenir lloc a San Lúcar la Mayor (Sevilla) una convivència vocacional preparada per la Comissió Vocacional de la Província. La trobada oferia tenir un millor coneixement del nostre carisma en les seves diferents branques a tots els joves (nois i noies) que puguin tenir inquietuds per conèixer el Carmel descalç, i també a totes aquelles persones que vulguin informar-se sobre el Carmel Seglar.


Missatge Pasqual del general de l'Orde
Felicitació Pasqual del provincial


Art català per a la Setmana Santa

Durant la visita que es va fer al Museu Episcopal de Vic, en la Trobada de la Família Carmelitana de l’any 2018, vam tenir ocasió d’admirar el retaule de la Passió, Mort i Resurrecció de Bernat de Saulet. Aquest gran retaule d'alabastre, del segle XIV, provinent de Sant Joan de les Abadesses, il·lustra molt gràficament els passatges dels darrers dies de la vida de Jesús abans de la resurrecció que celebrem durant aquests dies de la Setmana Santa. La fotografia recull uns detalls d’aquest gran retaule.

Missatge del provincial i altres notes davant la crisi del Coronavirus

Missatge del P. Miguel Márquez, provincial
Nota de l'Arquebisbat de Barcelona
La Missa des de casa
Deu consells d'una carmelita per a aquests dies


Santa Teresa, malalties i capacitat creativa.Reflexió en l'aniversari del seu naixement

El P. Daniel de Pablo Maroto, carmelita d'Àvila, publica un interessant comentari sobre santa Teresa de Jesús, en aquests temps de pandèmia, per exaltar una de les qualitats que més admira de la personalitat de la Santa d'Àvila: el contrast entre la seva condició de malalta i la seva capacitat creativa com a escriptora i fundadora d'una Reforma. "Lamento -diu- hacer este comentario de muerte recordando un momento de vida." Llegir

Sant Josep, patró del Carmel descalç català

Bona diada de sant Josep, patró del Carmel descalç català i present a moltes famílies del nostre país.
Joseps, Josepes, Pepets, Pepites, Pepetes, Fines, Peps, Pepes... moltes felicitats!


250 anys de la mort santa Teresa Margarida Redi

El 7 de març d'enguany es va esdevenir el 250è aniversari de la mort de santa Teresa Margarida del Cor de Jesús (1747-1770), monja del Carmel de Florència.
La memòria litúrgica se celebra el primer de setembre, dia en què Anna Maria Redi (el seu nom de pila) va ingressar al monestir de Santa Teresa de Florència a l'edat de 17 anys. Allí hi va romandre poc més de cinc anys, fins el dia de la seva mort. Missatge


Nomenament

L'arquebisbe de Barcelona, cardenal Joan Josep Omella, ha estat elegit President de la Conferència Episcopal Espanyola per al quadrienni 2020-2024. L'elecció ha tingut lloc aquest matí en el marc de la CXV Assemblea Plenària que se celebra a Madrid.Visita del provincial P. Miguel Márquez a les
comunitats de la Delegació de l'Àfrica Occidental

El P. Miguel Márquez, provincial, ha estat visitant aquests dies les comunitats de Burkina Faso, Costa d'Ivori i Togo, de la Delegació de l'Àfrica Occidental que depenen de la Província Ibèrica. En aquests països, l'activitat del nostres frares està molt viva i amb fruits abundants. A Dégoudou, Abidjan i Lomé, capitals d'aquests països, l'obra dels primers missioners, amb el recolzament de l'ONG Solmun, i l'acció les carmelites Tereses de Sant Josep, ha anat creixent i ara es compte amb escoles, dispensaris, orfenats, centres de formació per a la dona, guarderies... així com també amb una nombrosa presència de religiosos nadius.
En aquest enllaç veureu un petit vídeo de la visita del P. Miguel.


Declaració Carismàtica del Carmel Teresià
Ser Carmelites descalços avui

Presentació de la Declaració Carismàtica a càrrec del P. Saverio Cannistrà, prepòsit general, i del P. Agustí Borrell, vicari gneral de l'Orde.
Veure vídeo


NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010