1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7ANY 2019

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Dia 16 de juliol: Festivitat de la Mare de Déu del Carme

La Virgen del Carmen, Nuestra Señora de Tierra Santa". Llegiu aquest interessant article del P. Daniel de Pablo Maroto, ocd.

La devoció a la Mare de Déu del Carme

La pàgina del Carmel Descalç Seglar de Catalunya publica una novena a la Mare de Déu del Carme, amb textos dels sants del Carmel en castellà, per a aquelles persones que vulguin seguir per via digital aquesta pràctica de devoció a la Verge Maria.


Ordenació presbiteral

Aquest dissabte 1 de juny, la nostra Província de Santa Teresa de Jesús es va tornar a vestir de festa i alegria amb l'ordenació sacerdotal del germà Pablo M. Gallardo celebrada a Àvila. (+)

Carmel Seglar

El passat 12 de maig, diumenge del Bon Pastor, al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona, a l’Eucaristia del migdia, presidida pel P. Miguel Márquez, provincial de la Província Ibérica de Santa Teresa, va tenir lloc l’admissió a la formació de Carmen Castellanos i la promesa definitiva de Mercedes de Santa Teresa de Jesús, les promeses temporals de Maravillas Inmaculada de l'Espírit Sant i Joan María de la Caritat de la comunitat de Santa Teresa de l’Infant Jesús de Mataró i la promesa definitiva d’Antonio del Nen Jesús de Praga i de Sant Josep de la comunitat de Barcelona. Llegir tota la notícia.

Defunció

Ha mort el nostre germà el P. Josep Maria Ullés i Orrit (Josep Ignasi de Jesús). El P. Josep Ignasi havia nascut a Terrassa (Vallès Occidental) el 29 de juny de 1928. Va fer la seva primera Professió en el Carmel Teresià el 22 de setembre de 1946 i va ser ordenat sacerdot el 15 de març de 1953. Tenia 91 anys i 73 de professó al nostre Orde. Les comunitats de Badalona i Barcelona van ser l’espai principal de la seva activitat apostòlica. Discret, treballador i amb un xic de bon humor molt seu. Va morir a la residència de les Germanetes dels Ancians Desemparats d'Igualada (Barcelona) on era assistit des de fa uns quants anys amb una sol·licitud exquisida. Que gaudeixi per sempre de la mirada amorosa del Pare.

Nou president de l'URC

Els religiosos i les religioses de Catalunya han escollit fra Eduard Rey nou president de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC). Eduard Rey és el provincial dels Caputxins de Catalunya i Balears. El nou president relleva el claretià Màxim Muñoz que ha estat president de l’URC els darrers vuit anys. L’elecció és per a un període de quatre anys.
La junta directiva, de la que fins ara formava part com a vocal el P. Agustí Borrell, ha quedat formada pel fra Eduard Rey, caputxí (president), la germana Rosa Masferrer de les Religioses de Sant Josep de Girona (vicepresidenta); i com a vocals el pare Eduard Pini, de l’Escola Pia de Catalunya, la germana Mercè Arimany, de les Hospitalàries de la Santa Creu, la germana Maria Rosa Masramon, Dominica de l’Anunciata, el pare Llorenç Puig, jesuïta, i el germà marista Lluís Serra com a secretari general.


Defunció

El dia 14 de febrer va morir a Barcelona el P. Miquel Balle Munar. Nascut a Palma de Mallorca el 4 d'abril de 1935, als 24 anys va prendre l'hàbit del Carmel Descalç i va fer els seus estudis en el seminari de Tarragona on es va ordenar sacerdot el 13 de març de 1965.
De caràcter emprenedor i enamorat de la seva illa natal, en diversos triennis va ser prior del convent de la Mare de Déu del Carme, patrona del barri mariner de Santa Caterina de Palma de Mallorca. Va sentir profundament el tancament del convent mallorquí i els últims anys de la seva vida els ha passat en el convent de Barcelona, quan ja la malaltia el tenia molt afeblit. També havia estat prior de la comunitat de Palafrugell (1987-2002) i conseller provincial en tres ocasions.
Les exèquies es van celebrar dos dies després en el Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona
El guardem en el record i en la pregària.


Capítol Extraordinari del Carmel Descalç

Un total de 73 religiosos de tot el món van estar convocats pel pare general Saverio i el Consell General per al Definitori Extraordinari de Goa a l'Índia del 4 al 10 de febrer.
És el segon definitori en la història de l'Orde aquí a l'Índia, el primer va ser l’any 1996 a Bangalore. Coincideix amb el 4t Centenari de la Fundació del Carmel Descalç a l'Índia, (1616), un país que té una història de 5000 anys i és el lloc de naixement de quatre religions: Hinduisme, Budisme, Sikhisme i Jainisme.(+)


A Rose in Winter

Entre les propostes de pel·lícules que s’estrenaran als cinemes o a les plataformes digitals els primers mesos d'enguany n’hi unes quantes de temàtica espiritual entre les que destaquem A Rose in Winter (2019), del director Joshua Sinclair. Es tracta d’un nou film sobre la vida d’Edith Stein des del punt de vista d’un periodista que investiga la vida de la santa.


El Pare General nomenat membre de la Congregació per a la Vida Religiosa

Avui, dia 9 de juliol, ens ha arribat la notícia: el pare general dels carmelites descalços Saverio Cannistrà ha estat nomenat pel papa Francesc, juntament amb altres religiosos de diferents ordes, membre de la Congregació per a la Vida Religiosa.
A la vegada, cal celebrar que per primera vegada el papa ha nomenat set dones religioses com a membres d'aquest departament del Vaticà que regula la vida consagrada. (+)


Fa 100 anys de l'arribada dels carmelites catalans
a Tucson (Arizona)

L’església de la Santa Creu de Tucson (Arizona) està celebrant el seu centenari. Això no tindria massa interès per a nosaltres si no fos que van ser els carmelites descalços catalans els qui la van estrenar l’any 1919. En aquelles dates, la província de Sant Josep de Catalunya i Balears ja tenia dues cases més en aquest estat nord-americà, Sonora i Winkelman, i encara s’hi afegirien algunes fundacions més fins que, l’any 1959, es constituïren en província independent. Avui aquesta comunitat carmelitana viu el seu centenari amb una total integració a la població que la veure néixer.

400 anys del Carmel descalç a l'Índia

Des de l'acord de col·laboració de la província índia de Manjummel amb l'antiga província del Carmel descalç catalanobalear, han conviscut amb les nostres comunitats uns quants religiosos procents de l'India.
En ocasió de celebrar-se els 400 anys de les primeres presències de germans nostres en aquelles terres, un d'ells, el P. Thomas Palliparambil actualment a la comunitat de Badalona, ens ofereix una petita història d'aquells esdeveniments publicada al Butlletí CC i a Catalunya Cristiana. Enllaç.
Ordenació

El dia 11 de maig, el bisbe auxiliar de Barcelona Antoni Vadell va ordenar sacerdot el carmelita descalç Andrew Llanes Amaro, vinculat a l'antiga província teresiana de Catalunya i Balears. La celebració es va fer al monestir de les carmelites descalces de Barcelona. Van acompanyar el P. Andrew els seus pares, el provincial P. Miguel Márquez, religiosos i monges carmelites i altres familiars i amics. Fotografies

Consell Provincial i Visita Fraterna

El Consell Provincial va mantenir el dia 27 una jornada de treball a la casa de Lleida i l’endemà una última sessió del Consell a la casa de Badalona.
Per una altra banda, els canvis produïts en les dependències de Lleida, llogant-ne una part a l’entitat EDUVIC i remodelant l’antiga casa de la comunitat com nova llar dels religiosos, feia oportuna la convocatòria del Consell a Lleida. I a Badalona també es veia necessari aprofitar millor els espais. I el Consell s’hi va acostar per estudiar les possibilitats in situ. El P. Provincial, a més a més, va dedicar dos dies a fer la visita pastoral a la comunitat costanera i es va reunir no solament amb els religiosos, sinó també amb diferents grups de la comunitat cristiana.


Celebració del Dimecres de Cendra a Roma

El Dimecres de Cendra, el papa Francesc va celebrar la missa amb la benedicció i imposició de la cendra, a la basílica de Santa Sabina de Roma. El nostre germà Andrew Llanes, carmelita descalç cubano-català de la nostra Província Ibèrica, va participar en aquesta celebració com a diaca. El germà Andrew, que actualment està continuant els seus estudis al Teresianum de Roma, va ser conferit diaca pel bisbe emèrit de Barcelona Mns. Lluís Martínez Sistach el passat mes de novembre al Santuari de la Mare de Déu del Carme de la Ciutat Comtal.

'Camí cap a la Pasqua amb Edith Stein': Exercicis on line

Amb aquest itinerari quaresmal, ens deixem acompanyar per la santa carmelita Teresa Beneta de la Creu, Edith Stein, doctora de l'Església i màrtir del nazisme, que és per a nosaltres guia i llum en aquest trànsit vers la Pasqua. Ella ens ajuda a acollir la Paraula de Déu i a posar-la en pràctica. Com a gran buscadora de la Veritat, ella ens convida a caminar, a no aturar-nos, a anar sempre endavant en la recerca de Déu i dels germans.


Finalitza el Capítol Extraordinari de Goa


Paraules del P. General Saverio Cannistrá

"Abans de deixar Goa i retornar a les nostres cases, em venen al pensament unes paraules del papa Francesc, amb el seu estil simple i informal: "HAGAN LÍO…". Tenim el perill de quedar-nos adormits. Aquests moments han estat importants. Inici d'una nova etapa. Aquest camí ens ajuda a despertar-nos d'una certa monotonia, d'una tendència a donar-ho tot per fet. Quan no se sent la necessitat de repensar, de qüestionar-nos els elements fonamentals de la nostra vida, pot ser un senyal negatiu perquè pot significar que en realitat no hi estem pensant o no ens preocupem de connectar-los amb una història que no s’atura." Seguir

«Cors que preguen»
article del P. Agustí publicat per Catalunya Cristiana

El setmanari "Catalunya Cristiana" publica en el seu número del 6 de gener una acurada col·laboració del P. Agustí Borrell sobre els contemplatius i la importància del seu paper primordial en l'Església. Llegir l'article

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010