1 2 3 4
Page Slider jQuery by WOWSlider.com v1.7

ANY 2015

NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010

Va morir el germà Joaquim Prats

El dia 26 de desembre va morir al convent dels carmelites descalços de Badalona, d'on era natural i on residia des de 1994, el germà Joaquim Prats i Pallach, a l'edat de 90 anys i 54 de professió religiosa. L'endemà diumenge s'obrí la capella de vetlla al convent badaloní del carrer de Sant Miquel i, allà mateix, el dilluns tingué lloc la missa exequial presidida pel vicari general, P. Agustí Borrel, amb presència de germans i germanes d'orde, familiars i amics del germà Joaquim.

Espectacle de dansa sobre santa Teresa

En el marc del conveni signat per la Fundación V Centenario i la Fundació 'La Caixa', el proper 8 de desembre es podrà veure a Barcelona (Teatre Apolo) l'espectacle de dansa contemporània Teresa, ora el alma inspirat en diferents estats de l'oració teresiana que la mateixa santa explica a El libro de la vida. L'espectacle, que viatjarà per nombroses ciutats de l'Estat, és un treball coreogràfic del ballarí Chevi Muraday, Premi Nacional de Dansa, i hi participarà la ballarina i actriu Marta Etura, interpretant santa Teresa.
A més, el conveni contempla una obra de teatre per a infants que també es podrà veure a moltes escoles de Catalunya i un concurs literari per a alumnes de Primària i Secundària.

Coques de santa Teresa a la Universitat de Barcelona

A la clausura de la mostra "Escribo con libertad", que ha significat una important aportació cultural de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona al centenari teresià, es van poder degustar les conegudes "coques de santa Teresa" acompanyades de deliciosos vins dolços de marca carmelitana que s'elaboren a Benicàssim.
El P. Agustí Borrell ("Santa Teresa i el llibres") i Mercè Gras ("La cuina carmelitana") van tancar aquesta exposició que mostrava diferents exemplars de la Biblioteca de Reserva editats a Barcelona en els anys immediatament posteriors a la mort de la santa i una bona quantitat llibres d'edicions més actuals sobre Teresa i el fet carmelità. (31 d'octubre)

El V Congrés d'Espiritualitat Catalunya clausura l'any del centenari de Santa Teresa

Unes cent cinquanta persones van participar en el Congrés d'Espiritualitat que s'ha celebrat a Lleida del 23 al 25 d'octubre i que ha clausurat l'any teresià del V Centenari.
Durant tres dies, l'emblemàtic Santuari de Santa Teresina ha estat l'escenari de les aportacions de nombrosos convidats per parlar, donar testimoni i debatre sobre "La interioritat habitada. El testimoni de Teresa de Jesús".
El Congrés d'Espiritualitat s'ha anat celebrant cada sis anys des de 1991. Aquell any es va debatre sobre la figura de sant Joan de la Creu en el IV centenari de la seva mort. Els altres tres van girar a l'entorn de la personalitat i l'obra de Teresina de Lisieux, d'Edith Stein i de l'apòstol Pau.
Tota la informació sobre el congrés
Reportatge gràfic

Nova pàgina web de la Província Ibèrica

<

Avui neix la nova pàgina de la Província Ibèrica de Santa Teresa de Jesús, fruit de l'encàrrec de la província i del treball dels reponsables de comunicació de les antigues províncies unificades a principis d'aquest any. Aquesta pàgina, que també es publica en català, conviurà amb la nostra de la zona de Catalunya i Balears que mantindrà el seu tarannà informatiu sobre tot allò que s'edevingui en el nostre àmbit. (15 d'octubre)

Trobada de carmelites seglars a Toledo

El dies 10 i 11 d'octubre els Carmelites Seglars de la Província Ibèrica i de Navarra, representats per membres de la Junta Nacional i dels consells locals, es van reunir a Toledo; amb ells el P. provincial Miguel Márquez i el seu delegat P. Ángel Briñas.
En aquesta trobada fraterna es van abordar temes molt importants per al futur del OCDS a la Província de Santa Teresa, ja que amb la unificació de les províncies dels frares la situació dels OCDS també s'ha vist afectada.

Presència catalana a les Jornades Teresianes de València

Mercè Gras, arxivera dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears, amb la ponència "La recepció de Teresa de Jesús a la Corona d'Aragó" i Rosa Maria Alabrús, de la Universidad CEU Abad Oliva, amb "Teresa de Jesús y las monjas del Barroco”, han participat els dies 30 de setembre i 1 d'octubre a les Jornades d'Estudi sobre Santa Teresa, organitzades per la Universitat CEU Cardenal Herrera de València.
Les Jornades, que han comptat amb altres especialistes sobre aquest tema, han estat clausurades pel vicari general dels Carmelites Descalços P. Agustí Borrell i el cardenal arquebisbe de València Antonio Cañizares.

Santa Teresa de Jesús en la cultura catalana

L'incomparable marc de la Biblioteca de Catalunya va acollir, fins al 31 d'agost, la mostra "Santa Teresa de Jesús en la cultura catalana". L'exposició, que va ser presentada el 30 de juliol, per la seva comissària Mercè Gras, historiadora i arxivera dels carmelites descalços de Catalunya, amb la presència del vicari general P. Agustí Borrell, reunia el material recollit per ella mateixa i cedit per la pròpia Biblioteca, les Carmelites descalces i altres particulars. Potser, l'objecte de més valor que s'exposava era una traça original de fra Josep de la Concepció, el tracista (1626-1690). Es tracta d'un dibuix acolorit, sobre pergamí, d'una església i convent, del que no se'n tenia coneixement, i que ha estat cedit per uns particulars a la Biblioteca de Catalunya. En el pergamí, que ha estat curosament restaurat, l'autor hi va deixar el seu propi autoretrat i la seva signatura.
L'exposició s'oferia dins els actes celebrats a Catalunya amb motiu del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús.

Acaba la Trobada Europea de Joves a Àvila

Uns 6000 joves de diferents països europeus han assistit avui a l'Eucaristia de clausura d'aquest encontre a Àvila, que ha omplert d'alegria la ciutat durant els darrers sis dies.
Però la moguda continua perquè, a partir de demà i fins el dia 14 d'agost, pren el relleu una nova cita: la Trobada Teresiana Internacional.

Nova edició de "Les fundacions"

Claret acaba d'incorporar un segon exemplar a la col·lecció "Carmel". Es tracta del llibre "Les fundacions" de Teresa de Jesús, traduït al català pel jesuïta Lluís Victori. La introducció del llibre és del P. Àngel M. Briñas. Aquesta publicació, juntament amb la recent edició catalana del "Camí de Perfecció", també de la Santa d'Àvila, són dues bones aportacions al V Centenari teresià i al nostre patrimoni cultural. (juliol)

El provincial ens visita

El provincial de la Província Ibèrica de Santa Teresa visita aquests dies del mes de juny els convents de Balears i Catalunya per conèixer en directe la realitat de les nostres comunitats. Benvingut a casa!

El P. Àngel, nou delegat

El P. Àngel Briñas és el nou delegat de la Zona de Catalunya i Balears de la Província Ibèrica de Santa Teresa, en sustitució del P. Agustí Borrell recentment elegit vicari general de l'Orde. (juny)

Document capitular "Temps de caminar"

S'acaba de publicar el document "És tiempo de caminar!" que recull les conclusions definitives del 91e Capítol General del Carmel Descalç celebrat a Àvila, en ocasió del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús. El document, tal com diu el proemi, recull una síntesi dels treballs realitzats pel Capítol i, a la vegada, és una invitació a marxar endavant tot seguint les paraules de la santa és tiempo de caminar, pronunciades poc abans de la seva mort. Llegir el document (23 de maig)

El P. Agustí elegit Vicari General

A primera hora del matí de dimecres 14 de maig, via Twitter, va saltar la notícia: el P. Agustí Borrell acabava de ser elegit pel Capítol General reunit a Àvila Vicari General del nou govern del Carmel descalç.
Durant el matí, i a mesura que eren elegits, també s'anaven publicant els noms de la resta de l'equip que acompanyarà al general de l'Orde durant el proper sexenni, el qual queda configurat de la següent manera:
General de l'Orde: Saverio Cannistrà
Vicari General: Agustì Borrell (Ibèrica)
Segon Definidor: Lukasz Kansy (Varsòvia)
Tercer Definidor: George Tambala (Navarra-Malawi)
Quart Definidor: Johannes Gorantla (Andra-Pradesh)
Cinquè Definidor: Daniel Chowning (Washington)
Sisè Definidor: Fco. Javier Mena (Carib)
Setè Definidor: Mariano Agruda (Filipines).

Jornada teresiana a Montserrat

La gran família carmelitana i teresiana de Catalunya i Balears ha viscut una jornada festiva a Montserrat per celebrar el naixement de santa Teresa de Jesús, a Àvila, justament tal dia com avui, 28 de març, de l'any 1515.
Veure reportatge, fotografies i vídeo de Jordi Llisterri a Catalunya Religió

Teresa de Jesús i Ramon LLull

22/3/2015. Santa Teresa de Jesús va compartir amb Ramon Llull la sessió acadèmica sobre l'experiència mística d'aquests dos personatges, en la Jornada de les Facultats celebrada a l'Aula Magna de la Facultat de Teologia de Catalunya. Jordi Gayà, director de l’ISCR de Mallorca i Agustí Borrell, professor i cap del Departament de Sagrada Escriptura, van ser els conferenciants que van apropar les espiritualitats viscudes pel teòleg balear, considerat popularment beat, i la santa d'Àvila als assistents. La Jornada es va completar amb la lectura d'unes poesies dels dos místics a càrrec d'alumnes de la facultat i amb la degustació d'unes "torradetes de santa Teresa", que donaren el punt dolç a la sessió. Paralel·lament, la historiadora Mercè Gras, arxivera dels carmelites descalços de Catalunya i Balears, va presentar l'exposició "Les biblioteques de Teresa de Jesús", a la Biblioteca Pública Episcopal, amb edicions antigues d'alguns dels llibres que l'acompanyaren en la seva formació, altres que va recomanar com a base per les biblioteques de les seves fundacions i algunes edicions primerenques dels seus escrits publicats a Barcelona. L'exposició es pot visitar lliurement fins el 30 de juny.

Santa Teresa en la cultura catalana

Conferència a la Fundació Juan Maragall a càrrec de Joan Recasens i Mercè Gras, sobre la influència de santa Teresa en la cultura catalana. (19 de març)
Veure el vídeo

Santa Teresa i Montserrat

El P. Agustí Borrell ha estat uns diesd'aquest mes de març a Montserrat on ha dirigit els Exercicis Espirituals de la comunitat benedictina. La revisió, interiorització i reflexió de la pròpia vida, aquesta vegada han pres un caire teresià a la llum del carisma de la Santa. El propi P. Agustí ho explica en aquest video.
A la cinta també es parla de la proximitat de la festa central de les celebracions del V Centenari teresià que es celebrarà el proper dia 28 de març a Montserrat i que acollirà les famílies carmelitanes i teresianes de tot Catalunya.

Acaba el Capítol General Extraordinari

El dia 12 de febrer, amb la lectura del missatge capitular, redactat pel P. Alfonso Ruiz, i ratificat per tota l'assemblea amb un fort aplaudiment, han finalitzat les sessions del Capítol Extraordinari de la nova Província Ibèrica de Santa Teresa. Posteriorment, els capitulars s'han traslladar al convent de la Santa, casa natal de santa Teresa, per celebrar l'eucaristia de clausura que ha presidit el P. Saverio Cannistrà, Prepòsit General de l'Orde.
Tota la informació

El P. Miguel Márquez primer provincial de la nova província

5/2/2015. Durant la primera sessió del Capítol Provincial dels Carmelites descalços s'ha procedit a l'elecció del Superior Provincial de la nova província Ibèrica. Escrutats els vots, el P. Miguel Márquez ha obtingut la majoria necessària per ser triat Provincial. Ben aviat se sabrà l'equip de govern que acompanyarà el P. Miguel, fins ara provincial de Castella, en la seva nova responsabilitat.

Premi Sant Fèlix 2015 a les carmelites descalces de Girona


Pel gener, la comunitat de Carmelites descalces de Girona, ha estat guardonada amb un dels dos premis Sant Fèlix 2015 en agraïment a la seva presència i testimoni a la ciutat durant més de 58 anys, i per la seva implicació i compromís d’acolliment al barri de Montilivi.
Aquest premi l'atorga el bisbat de Girona cada any a dues entitats de les comarques de Girona per donar un reconeixement públic a la seva tasca social, formativa i religiosa.

Benvinguda

Pel desembre, s’ha incorporat al convent de Tarragona el P. Benny Manackaparambil. Així, la comunitat tarragonina, que pertany a la província de Manjummel, queda formada per tres religiosos: P. Gabriel Maliakkal (prior), P. Lean Kooranerulil i P. Benny Manackaparambil. Pare Benny, benvingut a Catalunya!

TVE estrena la nova pel·lícula Teresa

La 1 estrena el proper dimarts 17 novembre la pel·lícula per a televisió ‘Teresa’, dirigida per Jorge Dorado, amb guió de Juanma Romero i coproduïda per TVE i La Cometa TV. La cinta, que es va estrenar en el passat Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, està protagonitzada per Marian Álvarez, amb Antonio de la Torre, Aitana Sánchez Gijón i Terele Pávez, entre altres. L’Orquestra i Cor de RTVE’ ha gravat la banda sonora, sota la direcció de Federico Jusid, compositor de la partitura.

"Castell Interior" s'acomiada

Aquest mes d'octubre, 'Castell Interior', el blog administrat per Maria Toldrà i Mercè Gras amb el suport dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears, s'acomiada amb la clausura de l'Any del Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús. Com diu Maria Toldrà a l'article que tanca aquesta finestra, "fidel al caràcter instrumental amb què va néixer, 'Castell interior' ha dedicat un ampli espai a presentar, comentar o enllaçar eines de treball per a un públic investigador a fi d’aprofundir en el coneixement de la presència de santa Teresa i el Carmel en terres catalanes. Això s’ha traduït en notícies sobre repositoris digitals, llibres i revistes, etc."
Aquest "projecte col·laboratiu", ha comptat amb un gran nombre de participants que han aportat, cadascú des de la seva especialitat, un gran nombre d'articles per il·lustrar la gran penetració de l'obra teresiana i del Carmel en general al nostre país.
Trobarem a faltar aquesta important eina d'estudi i divulgació. A l'apartat d'enllaços matenim la connexió per poder accedir als articles publicats fin ara. Gràcies per aquest any i mig de feina ben feta!

Canonització de Lluís i Cèlia Martin

El diumenge dia 18 d'octubre el pares de santa Teresina de Lisieux, Lluís i Cèlia, han estat declarats sants a Roma, durant la celebració del Sínode dels bisbes sobre la família. Aquest és un nou motiu d'alegria per a tota la Família teresiana que celebra aquest esdeveniment conjuntament amb la clausura del V Centenari del naixement de la Mare Teresa d'Àvila. El Santuari de Santa Teresina de Lleida organitzà dues sortides per assistir a la cerimònia de canonització. La primera, de vuit dies, amb vaixell des de Barcelona visitant el Vaticà, Roma, Assís, Florència i Pisa. La segona, de tres dies, amb avió a Roma i el Vaticà.

Inauguració de l'exposició "Escribo con Libertad" a la Facultat de Filologia

Adolfo Sotelo Vázquez, degà de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona presidirà, el dia 15 d'octubre, l'acte acadèmic inaugural de l'exposició "Escribo con libertad". L'activitat està organitzada per la Biblioteca CRAI de Lletres i Biblioteca CRAI Reserva amb motiu del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús. Participaran en aquest acte, que es farà a l'aula Capella, a les 11 del matí, Mercè Gras Casanovas, arxivera dels Carmelites Descalços de Catalunya i Balears; Rosa Navarro Durán, catedràtica de Literatura Espanyola; Josep Turiel Diez, Cap del CRAI Biblioteca de Lletres. Seguidament hi haurà un recital amb música a càrrec de Rosmarí Torrens Guerrini, professora titular de Filologia Italiana.

Professions al Carmel Seglar

El diumenge 4 d'octubre, en el monestir de les carmelites descalces de Mataró, van fer les seves promeses definitives en el Carmel Seglar les germanes Isabel de Jesús Guillem López i Carme de l'Amor Diví Climent Casals. A la mateixa cerimònia la germana Mercedes de Santa Teresa Lanz Rodríguez ha fet la primera promesa i ha estat admesa a la formació Adela Rodríguez. La celebració eucarística va ser presidida pel vicari general del Carmel Descalç P. Agustí Borrell. El pare Josep Castellà també ens va acompanyar en aquesta gran festa. Tot els germans del Carmel Seglar ens sentim orgullosos de compartir l'alegria que es va viure al voltant d'aquestes germanes. La Família del Carme va viure uns moment de cel a la terra. Que la nostra Reina i Mare ens beneixi i ens ajudi a pereverar en l'amor vers els germans i a ser tetimonis de l'Evangeli. Paquita, ocds.

Va morir el pare Pere Martorell

De manera inesperada, el dilluns 17 d'agost va córrer la notícia de la mort del P. Pere Martorell a causa d'un fatal accident ocorregut al nostre convent de Tarragona on residia.
L'estima de la seva persona havia traspassat tota mena de barreres, cosa que es va poder copsar a la celebració de la missa funeral que es va celebrar dos dies després a l'Església del Carme. L'Eucaristia va aplegar una gran quantitat de fidels de la ciutat i molts vinguts de diferents parts del territori català, entre els quals un bon nombre de germans i germanes de l'Orde, preveres, familiars, laics vinculat al Carmel... Presidiren el funeral l'arquebisbe de Tarragona i el vicari general del Carmel Teresià.
Sobre el pare Pere

Trobada Teresiana Internacional

Tot just clausurada la Trobada Europea que ha omplert la ciutat d'Àvila de joves, s'iniciat la Trobada Teresiana Internacional, que ha reunit un miler de persones arribades de 20 països de tots els continents, en un acte de fraternitat entre les diferents famílies i congregacions d'inspiració teresiana.
A la trobada hi havia religiosos i laics de tot el món per participar en els actes programats des del dilluns 10 fins al divendres 14 d'agost, entre els quals membres d'alguna de les nostres comunitats de Catalunya.
El vicari general de l'ordre del Carmel descalç, Agustí Borrell, ha valorat la trobada com "una experiència molt rica i interessant que ha permès comprovar que Teresa de Jesús segueix sent actual i universal".
Quant al nombre de participants, el pare Borrell s'ha mostrat molt satisfet i ha valorat positivament la varietat de procedències i la representativitat dels grups que han reflectit les diferents formes de viure el carisma teresià. En aquest sentit, ha destacat la força que està prenent l'espiritualitat teresiana entre els laics. "Actualment hi ha molts seglars que vivint la seva vida normal es guien pel missatge i l'experiència de Teresa de Jesús. Ha estat molt interessant en aquesta trobada comptar amb la seva presència i testimoniatge", ha subratllat.

El bastó de santa Teresa per terres catalanes

El bastó de santa Teresa ha estat uns dies per terres catalanes durant el mes de juny. En el marc del programa "Camino de luz" que forma part de les activitats del V Centenari, un dels bastons de la santa que es conserva com a relíquia ha visitat comunitats carmelitanes d'una trentena de països dels cinc continents. Aquets dies ha recorregut alguns llocs teresians de Catalunya: Amposta, Tortosa, Igualada, Vic i Barcelona i demà estarà al Santuari de Santa Teresina de Lleida per, posteriorment, seguir cap a terres aragoneses.

El P. Agustí Borrell a "Signes dels temps"

El programa "Signes dels Temps" de TV3, Televisió de Catalunya, ha entrevistat aquest diumenge 21 de juny el nou vicari general del Carmel descalç, P. Agustí Borrell. L'entrevista, 20 minuts, es pot seguir prement aquest enllaç directe amb TV3 a la carta"

Darrer capítol de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús"

Avui, 25 de maig, a Badalona i Barcelona, i demà a Lleida, es projectarà i comentarà el l'últim capítol de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús". Teresa, físicament esgotada, emprèn la seva darrera etapa com a fundadora. Viatge sense parar en condicions increibles i mor a Alba de Tormes l'any 1582.

Presentació de la Bíblia de les comunitats

Avui, 12 de maig, a la Sala Capitular de la parròquia de Santa Anna de Barcelona, ha estat presentada la nova Bíblia de les Comunitats. Han intervingut a l'acte els promotors de l'edició —Joan Magí, (president de l'Associació Bíblica de Catalunya), Jaume Fontbona (Centre de Pastoral Litúrgica), Armand Puig (degà de la Facultat de Teologia), Agustí Borrell (biblista)— i l'il·lustrador Perico Pastor.
Mn. Armand Puig ha destacat el gran valor cultural que aporta la nova Bíblia a Catalunya, comparable amb la Bíblia de Ripoll del temps de l'abat Oliva (de la que tan sols n'hi ha localitzats dos exemplars, un a París i l'altre a Roma). Per la seva part, el P. Agustí ha incidit en el terme "comunitat", com l'àmbit més adequat per la lectura bíblica, i s'ha referit al moment en que el mateix Jesús va aixecar-se a la sinagoga del seu poble per proclamar la Paraula. El llibre té un format pensat per ocupar un lloc preferent a les esglésies, i també a les petites comunitats que són les famílies.

Les carmelites de Mataró feliciten la Pasqua

"Mireu-lo ressuscitat!" Així comença el text de Santa Teresa que han escollit per felicitar la Pasqua les Carmelites Descalces de Mataró als lectors de CatalunyaReligió.cat. Coincidint amb l'any del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús i amb l'any de la Vida Consagrada, les germanes del Monestir de la Immaculada Concepció ens han obert les portes.
Llegir tot l'article (5 d'abril)

Llibre sobre la pregària interreligiosa

El P. Jesús Sans, prior de la comunitat carmelitana de Lleida, porta molt de temps dedicat a les relacions entre diferents confessions religioses. Dels seus anys a la comunitat de Palma de Mallorca, on va començar el seu treball ecumènic després de sentir-se interpel·lat per la pregària conjunta convocada pel papa Joan Pau II l'any 1986 a Assís, va portar al seu nou destí de Lleida aquesta preocupació de treballar pel diàleg interreligiós.
El P. Jesús, que és membre de l'Assemblea de les Religions de Lleida, acaba de publicar el llibre "La pregària interreligiosa, avui. Poden pregar juntes les religions?" (Pagès Editors), un llibre que, segons l'autor, pretén reduir el desconeixement i la desconfiança que hi ha, en molts sectors religiosos, sobre les grans possibilitats de diàleg i de pregària conjunta.

Pregària per la pau

El P. Saverio Cannistrá, prepòsit general del Carmel descalç, ha fet pública una carta convidant a dedicar una hora de pregària per la pau el dia 26 de març, dos dies abans de la celebració dels 500 anys del naixement de santa Teresa de Jesús. La iniciativa ha estat recolzada plenament pel papa Francesc, el qual iniciarà aquesta hora de pregària mundial.

"Visita de descalzas"

Sisè dels vuit capítols de la sèrie de TVE "Teresa de Jesús": Teresa és imposada com a priora de l'Encarnación. Surt cap a Beas de Segura a fundar. Allà rebrà la visita de Jerònimo Gracián, un carmelita humanista.
Aquest nou capítol es projectarà a Badalona i Barcelona, el dia 23 de març, i a Lleida el dia 24.(març)

Ha mort el P. Datius

Ahir, 24 de febrer, va morir el P. Datius, de la província índia de Manjummel. Havia estat provincial, i alguns el recordareu perquè va passar per la nostra Catalunya fa pocs anys, per visitar els religiosos de la seva província i per avançar en el projecte de col·laboració mútua. A la fotografia el veiem al costat del P. Agustí, i altres religiosos de Kerala.

Exposició sobre "el tracista" a Tarragona

Els Serveis de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona (c. Major, 14) acullen des del 5 de febrer l'exposició "Fra Josep de la Concepció, el tracista", produïda per l'Institut d'Estudis Vallencs. Josep Fuster (Valls, 1626) és un dels arquitectes més reconeguts que ha donat la ciutat de Valls. Als 25 anys d'edat vestí l'hàbit del Carmel descalç professant al convent de Mataró i prenent el nom de fra. Josep de la Concepció. De formació autodidacta, va excel·lir en el dibuix de les traces de les seves obres.

La província de Catalunya i Balears s'integra a la Província Ibèrica

Amb la celebració del primer Capítol Provincial Extraordinari de la nova Província Ibérica de Santa Teresa del Carmel descalç, desapareixen les cinc províncies que s'han agrupat per configurar aquesta nova entitat territorial: Andalusia, Castella, Burgos, Aragó i València i la nostra de Catalunya i Balears. El Capítol, que es reunirà a Àvila del 4 al 12 de febrer, nomenarà el nou provincial i tractarà temes de funcionament que ja s'han debatut en jornades anteriors per les comissions pertinents.
Amb aquesta integració a la nova província, el Carmel català posa un nou punt i seguit a la seva llarga i fructífera història de 428 anys de presència a Catalunya. Un punt i seguit obert a noves esperances i nous horitzons pels fills de santa Teresa de Jesús i hereus del primer carmelita català el P. Joan de Jesús Roca.

"Castillo Interior", títol del proper capítol de la sèrie de TVE

El dilluns 26 de gener a Barcelona i Badalona i l'endemà a Lleida, després d'una breu introducció del tema, es projectarà el quart capítol de la sèrie "Teresa de Jesús", produida per TVE, amb Conxa Velasco en el paper de Teresa.
Teresa, que compta amb el recolzament de persones importants, comença amb les seves monges a San José el seu nou estil de vida monacal. Poc després, però, és enviada a Toledo al palau de Luisa de la Cerda.NOTÍCIES ALTRES ANYS:
2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010